Участие на ученици от ПГТМД в „Дни на професионалното образование“ по проект „Ученически практики“

 

     Ученици от професионалната гимназия по текстил и моден дизайн , включени в проект "Ученически практики" взеха участие в  "Дни на професионалното образование" в Двореца на културата и спорта. Те бяха открити днес от министъра на образованието проф. Анелия Клисарова.

     Такива дни по Проект BG051PO001-3.3.07-0001 “Ученически практики” се провеждат в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен и Самоков. Целта е да се популяризира професионалното образование и да се осигури възможност за среща и разговор между представителите на бизнеса и образованието.

  Учениците  провеждат стажа си по проекта в кооперация "Галатея- Варна", "Неделник",Го-М ЕООД,  Ескейп Бюти ООД, Вижън Р ЕООД, ДЗЗД Кулеви, ДЗЗД"Магнифик", ЕТ "Ани стил- Ангелина Петкова". Работата на всеки ученик е подмомагана и наблюдавана от наставник, определен от работодателя и учител от ПГТМД.

Учениците показаха нагледно в организираните за целта работни маси част от знанията и уменията си. Много от присъстващите имаха удоволствието да бъдат зарадвани с  ефектен маникюр, стилна прическа или красив бижу- аксесоар  от плат.

 По време на откриването на събитието учениците демонстрираха създадените от тах модели в много емоционално ревю. Те заслужено спечелиха симпатиите и овациите на всики присъстващи учители и чуеници от другите училища, работещи по проекта.