Млади таланти в модата и козметиката от ПГТМД се изявяват пред пловдивска публика

57541.w470Ученици от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – Варна, ще представят своите най-нови модели на Осмата панорама на професионалното образование, която се провежда в Пловдив.
Областите в които нашите ученици ще участват са „Човекът от миналото с поглед към бъдещето“ за учениците обучаващи се в специалността „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“ и „Минало с бъдеще“, за учениците от специалностите „Фризьорство“ и „Козметика“.

Те се класираха за участие в националния конкурс след усилена подготовка със съдействието на специалистите от гимназията.

Конкурсът ще се проведе в Пловдив, на 22 април, в палата № 3 на Международния панаир. Модните проекти на участниците в конкурса за млади дизайнери, ще бъдат оценявани от професионално жури в състав: проф. Христо Петров – ръководител на катерда „Текстилна техника“, Технически университет – София, Милена Вельова – моден дизайнер и Валери Захов – моден фотограф. Цялостната визия за участниците състезаващи се в областта на прическата и грима, ще се оценяват от жури в състав: Тодор Тошев, Ивайло Душкин и Минка Петрова.

Събитието се провежда в рамките на Осмата панорама на професионалното образование. Тя се организира от Министерството на образованието и науката и има за цел да предостави възможност на успешните млади хора обучаващи се в професионалните гимназии да демонстрират уменията си.