Евелина Дойчинова – гост лектор по стайлинг на тема “Vinatge”

Поканихме Евелина Дойчинова като гост лектор по стайлинг на тема “Vinatge”  във връзка с честването –  120 години Професионална гимназия по текстил и моден дизайн.

Предстои реализиране на проекти за конкурса “Vintage” от учениците в специалностите, които се изучават в професионалната гимназията.  В превод „Vintage“ означава стара реколта. За визии в този стил се определят създадените между 1920г. и 1970г., а от края на 1975 до края на 80-те ретро и от 90-те в стил модернизъм. Подготвят се в категории: прическа, грим и маникюр и дизайн на облекла. Евелина Дойчинова даде ценни съвети и насоки на нашите ученици за източниците на вдъхновения. Динамичното развитие на модата и историята й е с голям обем. Революция, след революция в гардероба, създаването на киноиндустрия, модни икони и модни къщи, съвременно изкуство, архитектура,  икономика и не на последно място войните са причина, модата да е такава за каквато четем днес.

Евелина Дойчинова е  с богата кариера като  модел, тв водещ на новини, водещ на модни и светски събития, гримьор и собственик на грим ателие,  фотограф, моден дизайнер и стилист фризьор.

Завършила е  школата – Make-Up Artist School в Гърция, ВСУ „Черноризец Храбър“  със специалност моден дизайн.  Участвала е в множество реклами и видео клипове. Модни снимки с Евелина Дойчинова са публикувани  в списанията „Его“, „Гинека“, Elle, Marie Claire, Amica и други,.  Представяла е колекции висша мода на Louis Feraud, Karim, Celia Kritharioti. Малцина знаят, че Евелина се е снимала и във филмови продукции. Носител на призове за красота, водеща на „Мис България“, Евелина е  професионалист, който се отнася към работата си с изключителна прецизност.

На снимката: проф. Любомир Стойков, доц. Д-р Капка Манасиева

Sofia Fashion Week