Когато архитектура и моден дизайн се пресекат – резултаът и успехът са равни на Delpozo.

Първоначално нареченa  Del Pozo, марката е основана от Исус дел Посо през 1974 г. в Мадрид. В Испания бранда е символ на дамски рокли и аромати. С нацонални отличия, едно от които е награда Кристобал Баленсиага за дамска мода.  Дизайнерът почива през 2011г. преди да види международен успех.

След смъртта на Дел Посо, марката е закупена от Perfumes & Diseno SA, която наема Джоузеф Фонт като творчески директор и преименува бранда  на Delpozo. Фонт  получава свободата да модернизира марката.

Фонт е учил архитектура в Политехническия университет в Каталуния, като едновременно изучавал и  мода в FD Moda в Барселона. Лансира  своя собствена линия през 1991 г., а през 2008 г. той представя колекция по време на  Парижката седмицана модата.

40 години по-късно Фонт успява да презентира Делпосо на седмицата за модата в Ню Йорк за есен / зима 2013, срещайки големи трудности  най-вече защото никой не е чувал за марката, но  преобръща света. Милано, Париж, Ню Йорк, Лондон, Токио – всички са завладяни от неговият дизайн.

Пролет/лято 2016

Фонт  е повлиян от футуризма,  3D формообразуването, архитектурата и  от Demi-couture  – изключителното майсторство на Нaute couture приложено в облекла  ready to wear. Дизайнери от Maison Lesage изработват бродериите за колекциите, запазвайки уникалността на ръчните декорации. Очакваме лансиране и на нови аромати с етикет Делпосо.

Цвят, уникална конструкция  и детайл е равно на Делпосо.

За дизайнера няма конкретна муза. Той споделя, че „Жената Делпозо няма определена възраст, националност и професия. Тя има определено отношение не само към модата, но и към живота. Модерна е, изпреварваща времето и  се облича за себе си, а не за другите. “

Пролет/лято 2016

Resort collection 2017

Днес първата дама на Съединените американски щати е една от най-големите им почитателки.

В колекцията за пролет/лято 2018  творческият директор  ни представя  сериите „Басейни“ вдъхновени от фотографиите на  Мария Сварбова, музиката написана от Ксавиер Куга и изпълнена от оркестъра „Уолдорф-Астория“ и нотка сюрреализм на съвременното изкуство.  Облеклата са в пастелни тонове и неон, със сламени аксесоари за глава и бяха представени на пристанище Челси в Ню Йорк.

Фотография Мария Сварбова

Пролет/лято 2018

Оливия Палермо

Кейт Бланшет