Изберете страница

За осми път Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн –  Варна, спечели финансиране в рамките на европейските програми „Леонардо да Винчи“ и “Еразъм+“!

Трийсет ученици от гимназията ще имат възможност да обогатят професионалните си познания и умения в конфекционни предприятия, фризьорски салони и козметични студиа на град Тулуза, Франция.

Партньор по проекта е Частна професионална и технологична гимназия «Мириам» град Тулуза, Франция.

Партньорът  ни от ЧПТГ „Мириам“ ще осигури стажове за 30 ученици, разпределени в 3 потока. За 9 ученици от професионално направление Дизайн и Производствени технологии – текстил, облекло, обувки и кожи, партньорът ни ще осигури практическо обучение в предприятията „Mode et compagnie“ и ателие „Chanel“, които са водещи предприятия в областта на конфекционното производство и наши дългогодишни партньори. За 21 ученици от професионално направление Фризьорски и козметични услуги ще осигурят стажове в следните фризьорски и козметични студиа, в които наши ученици са провеждали практическо обучение: салоните: „Institut“, „Ruiz Pichou“, „Hear pur“, „Julien Thomas“, „Wonderfull“, както и в козметичните студиа: „Giz Beaute“ и „Carmabelor”

Стажовете ще се проведат през октомври 2020 г. и март и май 2021 година.

По време на стажа младите хора от професиите Дизайнер, Фризьор и Козметик ще се запознаят с организацията на труда, общественото устройство и културните забележителности на Франция. Местата за провеждане на практическото обучение са в съвременни предприятия, салони, студиа и ателиета, където се прилагат нови техники и технологии,  използват се иновативни продукти и се дава възможност на младите хора да се включват активно в цялостния производствен процес.

Убедени сме, че тези стажове ще  мотивират нашите ученици за  професионално развитие и реализация на пазара на труда и последващо повишаване на  личната им квалификация.

Сподели в