Изберете страница

Пепа Стоянова е основател и преподавател в школа за грим Профейс. Тя е един от най-търсените и успешни български гримьори, с международна преподавателска кариера. Професионалната и кариера започва преди 21 години, след завършване на “Телевизионен, театрален, кино грим, и специални ефекти”. Специализирала е Beauty Make-up в Германия и Франция. Магистър и бакалавър по “Педагогика и семиотика на изобразителното изкуство” в Софийски Университет.

Дългогодишен преподавател по грим на студентите от специалност Мода в Национална Художествена Академия. Организатор на мастъркласове за професионалисти и продуктови обучения и семинари на водещи марки в декоративната козметика – Affect Professional Cosmetics, Bourjois, Revlon, Bellapierre, Golden Rose и Bioderma. Жури и съдя на Международен Фестивал на Прическата и Красотата Intercoiffure в раздел Грим и Арена на красотата. Редактор и автор на статии и учебни програми по грим.

Днес Пепа ще сподели с нас в кратко интервю за своите вдъхновения, избора й да се реализира като гримьор и други.

 

– Пепа, какво за теб е професията „Гримьор“?

Грима е голямата ми страст и съвсем естествен избор за моя професия. Като гримьор имам възможност да създавам красота, да използвам въображението си, да давам съмочувствие и щастие на хората във важните за тях моменти. Възможност да срещам, общувам и работя с много и различни хора и култури. Да работя на близски и далечни интересни места.

– Разкажи ни какво те вдъхновява, когато работиш?

Вдъхновение може да открия на всякъде. Когато работя, мога да се вдъхновя от човека с който работя или от изкуството което създава. Може да бъде идея, тема, епоха или стил, облекло или прическа. Музика, кино, всяко друго изкуство, природата и хората могат да бъдат вдъхновители за работа. Да създаваш красота за дамите във важните за тях моменти е много зареждащо занимание.

 

– Какви качества трябва да притежава гримьора?

Според мен на първо място е страстта към грима и въображението. Важно е един артист да се учи и обогатява и надгражда непрекъснато, да иска развитие. Опита е много важен. Гримьора трябва да е добре организиран, да е точен, коректен, концентриран и да може да работи под стрес. Комуникативните умения, стила и начина на представяме на артистта са също са много важни.

 

– Разкажи ни за дейностите на Профейс и кои са твоите клиенти?

Профейс стартира като първата школа по бюти грим в България. Предлагаме курсове по грим за станете професионалист и за лично ползване. Организираме също мастър класове и курс за професионалистти. Школа Профейс произвежда професионални четки за грим и висок клас грим продукти, произведени във Франция. При нас можете да откриете и професионалните продукти на Affect cosmetics. Школа Профейс е правила грим за сериалите “Братя”, “All inclusive”, “София Ден и нощ” , “Помощ 112”, “ Етажна собственост” и други. Гримирали сме за конкурсите на “Playmate”, “Miss Bulgaria” и други. Работили сме в много проекти за авторитетни компании сред които: Coca-Cola, FTV, Нова ТВ, BTV, Marlboro, Vivacom, Beefeater, Bourjois, продуцентски фирми, рекламни, модни и PR агенции, както и частни клиенти.

Сподели в