Изберете страница

На 9 април в Художествената галерия в гр. Смолян беше открита изложба на тема „Традиции в преход“ като финал на проект, който се реализира с подкрепата на програма “Творческа Европа” на ЕС, Национален фонд Култура и Столична програма Култура.

Партньори в реализацията на проекта са организации от България, Гърция, Северна Македония, Унгария. Млади професионални художници от всяка от изброените държави рисуваха през месец октомври 2021 година в сградата на Професионална гимназия за приложни изкуства, които са смолянските партньори на Фондация „Опън спейс“ – София, по чиято идея се реализира проекта.

От 5 до 9 април ученици от ПГ за приложни изкуства – Смолян, НГ по пластични изкуства и дизайн „Дечко Узунов“ – Казанлък и Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – Варна твориха в нашия град по същата тема и творбите им намериха своето място редом с тези на професионалистите.

Под ръководството на д-р Деница Георгиева учениците от 9 клас Дилек Мазлъм, Анна Иванова и Габриела Кръстева, представиха живопис вдъхновена от културното наследство на гр. Смолян на тема „Традиции в преход“. 

Сподели в