Изберете страница

Младежи от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн гр. Варна участваха в реализацията на екологична инициатива към националния конкурс Проект ЕКО. 

Между 17 и 27 юни в Галерията на Радио Варна ще се проведе изложбата “Чрез Изкуство към Промяна“, която цели да превърне отпадъчни материали в изкуство. Учениците са работили усилено през учебната година, за да изработят любопитни артикули като играчки, чанти, несесери и др, които да вдъхнат нов живот на текстил, който иначе би се озовал на сметището.

“Благодарение на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие успяхме да пренасочим ценни текстилни материали. А талантливите ученици от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – Варна ги превърнаха в изкуство с менторството на Академия за Рециклиращо изкуство” – споделя Ивайло Цочев, организатор на Проект ЕКО, конкурсът провокирал инициативата.

Изложбата е отворена към публиката с безплатен вход. Посетителите ще могат да закупят артикулите, а 100% от средствата ще са дарение за Карин Дом – Варна. На 27ми юни ще се проведе закриващото събитие, когато ще се предадат артикулите и дарението!

Източник: Varna24

Сподели в