Изберете страница

Материална база

Професионална гимназия по текстил и моден дизайн разполага със собствена учебна сграда,
която се намира в гр. Варна, бул. “Осми приморски полк” 113.

Учебни стаи

Производствени цеха

Компютърни кабинета

Салона (фризьорски, маникюр и педикюр, козметичен салон и салон за масаж)

Добро професионално образование би могло да се придобие само при създадени подходящи  условия за обучение, включващи съвременна техника и технологии , отговарящи на непрекъснато повишаващите се изисквания на пазара на труда. Това  е причината  в Професионална гимназия по текстил и моден дизайн непрекъснато да се търсят начини и възможности за обогатяване на материалната база.

В чест на 1 ноември – Ден на народния будител  на 31 октомври 2013 г.  от 10 часа в гимназията официално бяха открити две нови модерни зали за обучение за учениците от специалностите фризьор, козметик, организация и технология на фризьорските услуги, маникюрист-педикюрист.

През месец май училището кандидатства и бе включено в националната програма   “Модернизиране на системата на професионалното образование“ на Министерство на образованието и науката с проект  ” Иновативни и креативни в съответствие със съвременните изисквания на пазара на труда.” Тя е насочена главно към обновяване на специализираното оборудване на учебни кабинети  и работилници в съответствие с развиващите се съвременни нови производствени технологии , както и осигуряване на възможности за провеждане на практическо обучение в реална работна среда. Ремонтирани бяха две помещения и обзаведени с козметично и фризьорско оборудване, отговарящо на най-новите тенденции в тази сфера- ергономични козметични столове ,  масажни кушетки, фризьорски маси, столове и колички, измивна колона, каска за глава,  козметичен комбайн, йонофореза, дарсонвализация, вакуум- спрей, пароозонатори, апарат за кислороден пилинг, апарати за криотерапия и  електроепилация.  Дейностите по проекта са на обща стойност – 19 905 лв за  ремонтни дейности и оборудване за 79 167, 60 лв, от които 10 011, 60 лв дарение от партньора  по проекта  „Шумел – М” АД, гр. Шумен.

Модернизирането и осъвременяването на оборудването ще гарантира постигането на следните резултати:  модернизирана учебна среда за професионално образование, възможност за обучаемите да се запознаят и работят с най-нова апаратура, практическо обучение в реални трудови условия, създаване на пряка връзка между ученик и работодател, възможност за ангажираност на работодателите към професионалното образование.