Изберете страница

Национален конкурс по моден дизайн

 

Цели на конкурса: Да открива, насърчава, популяризира и подпомага развитието на детски таланти в областта на изобразителното изкуство и естетиката; Чрез пряко изучаване и анализиране на културното наследство и влиянието на Изтока, да се натрупат знания, интелектуални умения и възпроизвеждане чрез творчество; Да се научат да разпознават наследството, което да послужи за вдъхновение и проектиране на модни проекти; Да се стимулира детското въображение.
Възрастови групи: В конкурса могат да участват деца и ученици от цялата страна в следните възрастови групи: 1-ва група – 5-7 клас. 2-ра група – 8-10 клас. 3-та група – 11-12 клас.
Категории:
1. Модна скица
Материали и техники: Без ограничение
Източник на вдъхновение: Културата на Изтока.
Условия за участие: Всеки участник може да участва в конкурса само с една рисунка по посочената тема, като трябва да приложи източника на вдъхновение под формата на колаж – Муудбоард. Скицата и Муудборда да се сканират във формат JPEG, от 3000 пиксела.
2. Декоративен грим
Материали и техники: Без ограничение.
Източник на вдъхновение: Културата на Изтока.
Условия за участие: Всеки участник може да участва в конкурса само с фотография на един грим върху реален модел по посочената тема.
3. Стайлинг
Представяне на фотография за цялостна визия – стайлинг по темата /облекло, грим, прическа аксесоари/.
Материали: Създадената визия да не е буквална, а да е вдъхновена от културата на Изтока.
Условия за участие: Всеки участник може да участва в конкурса само с фотография на цялостна визия с реален модел по посочената тема във формат JPEG, от 3000 пиксела.
Всички конкурсни работи да се изпратят на имейл адрес: в срок до 08.03.2023 г. с тема към:“ За конкурс „Модерният изток+“
Телефон за връзка: 0877242560 – Професионална гимназия по текстил и моден дизайн град Варна.
Компетентно жури ще отсъди I, II и III място във всяка възрастова група и категория и ще отличи с грамоти.
Обявяване на победителите от трите възрастови групи – 22.03.2023 г. на сайта на Професионална гимназия по текстил и моден дизайн град Варна www.pgtmd-varna.com.
Сподели в