Изберете страница

Най-големият форум за популяризиране на професионалното образование в България – Панорамата на професионалното образование се проведе в дните от 24 до 26 април в Панаирната палата в Пловдив. В него взеха участие  повече от 400 ученици от над 200 професионални гимназии от цялата страна. Учениците демонстрираха своите знания и  умения в оспорваните състезания  по  12 професионални направления.

Младите  дизайнери от Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн- Варна показаха своите модели в националното състезание „Млади таланти в модата“ с колекция на тема „Мода и традиции“ .Те безапелационно елиминираха кнокуренцията на представителите на професионалните гимназии от страната и  спечелиха 1-во място, като обраха  овациите на публиката и поздравленията на журито. Техните оригинални модели показаха авангардно мислене в модата и за пореден път потвърдиха  престижа на гимназията като водещо учебно заведение в бранша.

Призови места и награди извоюва  и отбора от млад фризьор, гримьор и манекен, който се прибира с: 3-то място за грим, 5-то място за фризура  и  специална награда за най-добър цвят на косата.

Сподели в