От 28 до 29 септември 2019 г. в Националния дворец на културата (НДК), зала 2, театър „Азарян гр. София се проведе традиционният XXII Международен фестивал на прическата и красотата. Организатор на  конкурса е почетният Президент на международната организация „Интеркоафьор България” и председател на Национално сдружение на фризьорите – стилист Капанов.

Млади фризьори от цялата страна, както и ученици от професионални  гимназии се състезаваха заедно на сцената в категория Джуниър. Експертно жури оценяваше цялостната визия, техника на изпълнение, бързина и креативност.

След проведен вътрешен кръг и усилена подготовка за участие в конкурса, двама ученици Нуриш Даил от XII клас и Димитър Аврамов от XI клас представиха Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн Варна и град Варна в XXII Международен фестивал на прическата и красотата. Учителите по фризьорство Айнур Генч, Христина Кучиева и Живка Илиева заедно с учителите по козметика Росица Трайкова и Ганка Трендафилова и по моден дизайн Емилия Стоилова подготвиха учениците за създаване на цялостна визия  в категория  „Вечерна прическа на изсушена коса“.

Журито определи на първо място в категория Джуниър „Вечерна прическа на изсушена коса“ ученичката Нуриш Даил от Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн – Варна.

Сподели в