Изберете страница

Дванадесетокласникът Руслан Летейски от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – Варна с ръководител Мария Гергова спечели за втора поредна година първо място в категория „редизайн на сайт“ на провелото се от 24 до 26 април в Девин национално състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства „Аз мога тук и сега“.

За пета поредна година то събира изявени ученици от тези области, за да се покаже постижимостта на компютърно базираните технологии за реализиране на проекти от творчески характер. „Компютърна презентация“, „Видеоклипове“, „Графичен дизайн“, „Редизайн на уеб сайтове“, „Фотография“ (от 2012), „Програмиране“ (от 2013), „Frontend Development“ (от 2014) и „Компютърни мрежи“ (от 2015) са осемте направления, в които се състезават участниците.

Целта е да се покаже потенциала и достъпността на компютърно базираните технологии за реализиране на творчески проекти. Учениците имат невероятния шанс да се срещнат с най-добрите специалисти и мениджъри в областта на ИТ и визуалните изкуства в България, както и да създадат незабравими приятелства.

Руслан Летейски се състезава и доказва своите умения в едно от най-атрактивните направления „Редизайн на сайт“, в която учениците преработват начална страница и една вътрешна страница от съществуващ уеб сайт, предоставен от журито. Процесът на преработване на уеб сайта трябва да бъде по отношение графичната рамка и визуална концепция, като се допуска и промяна на структурата и функционалността на сайта. Свежите и нестандартни идеи на Руслан, както и нетрадиционния му подход при решаването на даден проблем отново впечатли журито, доказа неговите възможности и умения и заслужено му донесе златния медал.

Важен елемент от националното състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства е освен участниците да премерват сили по между си е и да обогатяват и актуализират знанията си. Лекциите са както технически за всяко едно състезателно направление, така и мотивиращи за всички участници. Сред лекторите са успели предприемачи, артисти, професионалисти и експерти в своите области.

Сподели в