Изберете страница

В Националното състезание “Най-добър млад гримьор и фризьор” за учебната 2022/2023г. бе отличена с първо място в категория грим – Айла Насуф ученичка от 10 клас в
Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – Варна.
Айла представи визия “Есен” по произведението от ВивалдаЧетирите годишни времена върху модел Виолина Колева от 9а клас с ръководител инж. Ганка Трендафилова.
Елегантната прическа е изработена от Бусе Рущиева от 12 клас с ръководител Христина Кучиева. Продуктите, с които са постигнати ефектните цветове в косите на модела са дарение от Бойко Куртев дългогодишен партньор на Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – Варна собственик на Фризьорски център Варна.
За постигане на цялостната визия за модела – Виолина Колева учителите в извънкласните дейности по Занимания по интереси – Емилия Стоилова, Антония Попова и инж. Ганка Трендафилова заедно с ученици изработиха рокля от тафта и пищен перлен аксесоар.
Учениците Бусе Рущиева, Айла Насуф и Виолина Колева споделят, че вдъхновението им за избор на визия е следствие на бароковото произведение с вкус на благородност. Техен прототип е съвременната екранизация на София Копола Мария- Антоанета – порцеланова кожа, вкус към живота и изискан лукс.

Сподели в